Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

JP-Adsinserter E-mail
JP-Bookmark
A JP-Adsinserter egy Joomla 1.5 natív beépülő (plugin), de működik Joomla 1.5 örökölt módban is. Az alapötletet egy Joomla fórumban feltett kérdés megoldására tett kísérlet adta. A kérdés/kérés az volt hogy hogyan lehet megoldalni azt, hogy a cikkíróknak ne kelljen különböző plugin kódokat, amik általában {} jelek között vannak, beírosgatni ahhoz hogy a cikk témájába vágó reklám banner megjelenjen az intro és fulltext között.

Annál is inkább mert a cikkíró is ember és akár el is felejtheti berakni a banner beillesztési kódját, arról nem is beszélve hogy általában a cikkíróknak nem az a feladata, pláne egy több cikkírós portál jellegű oldalon.
Ezért először a Joomla 1.0.x verziójához készítettük el még 2008-ban. (Bár ekkor már régen az 1.5.x sorozatú Joomla is kiadásra került és jónéhányan már azt használták.) Mi az 1.0.x -hez készítettük el, ami azóta is működik bár a fejlesztését abbahagytuk és hivatalosan nem is adtuk ki, azaz már nem elérhető. (Működése a www.torrentportal.hu oldalon megtekinthető amíg át nem térnek Joomla 1.5.x-re.)
Mivel mi is kezdtünk áttérni a Joomla 1.5.x keretrendszer rejtelemeinek használatára átírtuk a kódot úgy hogy a Joomla 1.5.x-et natív módban lehessen alkalmazni. Viszont a Joomla új verziója nem úgy kezelte az intro és fulltext tárolását mint a Joomla 1.0.x sorozat így sajnos a beépülőt a legelső helyre kell venni, mert ha máshová tesszük akkor az addigi beépülők "munkája" semmissé válhat.

Telepítés:
A telepítés a Joomla beépülők szokásos telepítési szisztémája alapján működik. Ez annyit tesz hogy a Joomla adminisztrációs felületén a felső menüsorból a Bővítmények -> Telepítés/Eltávolítás kíválasztásával majd a Csomagfájl -> Fájl kiválasztása ezután "Fájl feltöltése & Telepítés" gombra kattintva a beépülő telepítése megtörténik, illetve ha régebbi verzió van feltelepítve akkor az új verzió a paraméterek megtartásával települ. Ha mégsem kérjük képernyőkép mellékelése mellett írja meg nekünk a hibát a JP-Adsinserter fórumban.

Előkonfigurálás:

Az előkonfiguráláson tulajdonképpen azt kell érteni, hogy a bannerkezelőben megcsináljuk a bannereket és megcsináljuk a cikkeink kategóriáinak a megfelelő modulpoziciót és abba a modulpozicióba készítünk egy új mod_banner modult például a banner modul másolatával és abba a modulba felsoroljuk a bannereket amit megjeleníthet a plugin. A sablonfájlban szerencsére a Joomla 1.5.x verzióiban korlátlan modulpoziciót vihetünk fel a templateDetails.xml szerkesztésével. Keressük meg a
<positions>
.
.
.
</positions>

tageket az XML fájlban és célszerűen a </positions> elé írjuk be a azokat a poziciókat amiket a cikkeink kategória sorszámaihoz tartoznak. Tehát ha egy cikkünk a 10-es kategóriába tartozik akkor így vigyük be:

<position>10</position>

majd mentsük és töltsük vissza a sablonunk könyvtárába amit használunk. Ha több sablon használunk, mert pl. egy menüponthoz más sablont szeretnénk használni akkor értelemszerűen annak a sablonnak a leírófájljában is meg kell tennünk ugyanezt.

Folyt. köv.

 


 
...::: :::...
  JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.