Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

Kikapcsolódhatnak a beépülők Joomla 1.5.17 alatt! E-mail
JP-Bookmark
Nemrégen kaptuk az információt, hogy a Joomla 1.5.16/1.5.17 -ben egy  beépített védelmi mechanizmus kikapcsolhatja az egyes beépülőket/pluginokat. Az alapgondolat nem volt rossz de a feature beépítése és esetleges szerencsétlen körülmények egybeesése után akár az egész webhely működési is leállhat.
 Az alapgondolat az volt hogy a helytelenül eltávolított vagy hibát generáló pluginokat automatikusan kapcsolja ki a rendszer. Szó szerint idézet a  Joomla! CMS Development, Google Csoportokból :  

I'd like to try to write a patch to Joomla core so it doesn't die with fatal error when it can't include a plugin file (in other words: plugin exists in DB but filesystem entry is deleted).

Szeretnék írni egy patch-et a Joomla alaprendszeréhez, amely meggátolja a Joomla website megbénulását olyan esetkben amikor nem tud betölteni egy beépülőt (Például ha a beépülő a Joomla Adatbázisában létezik, de a fájlrendszerből már törölve lett).

Tehát az elgondolás jó volt, de valahogy nem úgy jött össze a dolog ahogy kellet volna mert az elfogadott programkód bekerült a Joomla frissítésekbe és egyes pluginok kikapcsolódtak minden figyelmeztetés nélkül ha a meghívásuk során hiba keletkezik.
A hibát felfedező Joomlatools fejlesztői kérték az eredeti kód visszaállítását. Időközben a Joomla hibakereső csoportja megerősítette és jelezte, hogy a Joomla 1.5.18-as verziójában a nehézségeket okozó működést visszaállítják a Joomla 1.5.15 -ös verzióban alkalmazottra.

Ha azonban már frissítettek a Joomla 1.5.17-re akkor mindenképpen javasolt a beépülők automatikus kikapcsolásáért felelős programkód kiiktatása az alábbiak szerint:
Keressük meg a joomla gyökérkönyvtárában a /libraries/joomla/plugin/helper.php-t , majd a 122-136 közötti sorokat kommenetzzük ki, hogy a programkód ne hajtódhasson végre. hasznljuk a  /* */ kommentezést

121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
// Install shutdown handler if not installed yet
/* if(!$shutdown_handler_installed)
{
// only register the shutdown function if ... (reqs PHP 5.2+)
if (version_compare("5.2", phpversion(), "<="))
{
// you can only register a static method if it is declared static
// we can't declare static b/c it breaks on PHP4
// therefore we instantiate the helper for this one purpose
$pluginHelper = new JPluginHelper;
register_shutdown_function(array($pluginHelper, 'shutdown'));
}
// we may not have installed the handler, but setting this to true
// will prevent us from continually running the version compare
$shutdown_handler_installed = true;
} */ 
 

Azért, hogy az élet egyszerűbb legyen és ne kelljeln a forráskódba nyúlkálnia senkinek a fent említett /libraries/joomla/plugin/helper.php-t becsomagoltuk egy zipbe és a letöltési oldalunkról letölthető. Garantáljuk, hogy a fájl teljesen megegyezik a Joomla 1.5.17-ben lévővel azzal a különbséggel, hogy a fenti kikommentezést tartalmazza. A zipben lévő fájlal a könyvtárstruktúrának megfelelően írják felül az eredetit. A letöltési oldal itt található.

 


 
...::: :::...
  JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.