Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

Joomla 1.5 + Joom!Fish + Phoca Gallery - A galériára hivatkozó menüpont lefordítása nem működik. E-mail
JP-Bookmark
Aki Joomla honlapjának többnyelvűsítését Joom!Fish komponenssel oldja meg és Phoca Gallery bővítményt használ galériaként, bizonyára szembekerült már azzal a problémával, hogy ha létrehozunk egy olyan menüpontot amely a Phoca Gallery mint komponensre hivatkozik akkor az a menüpont nem fordítható le a Joom!Fish segítségével (kiugrik a vezérlőpultra). Ennek megoldására az alábbi "trükkös megoldást" javasoljuk. Ha valakinek mégis megvan a "hivatalos" megoldás (pl. bugfix) ne habozzon tegye közzé a Joomlaportal.hu fórumán.
Nos a hibajelenséget mégegyszer megismétejük, mivel ennek a "trükkös" megoldását ismertetjük.

Ha létrehozunk egy tetszőleges menüpontot a menükezelőben, amelynek tipusa a Phoca Gallery komponens, akkor ha a Joom!Fishben ennek a menüpontnak a lefordításakor ha az Alkalmaz vagy Mentés gombra kattintunk kugrik a Vezérlőpult főoldalára és a fordítást sem menti el.


 1. Kezdésként jelentkezzünk be a Joomla adminisztrációs felületére.
 2. Válasszuk a Menük -> Menükezelő menüpontját
 3. Hozzunk létre egy új menücsoportot amelyet nevezzünk el "phoca_arnyek_menu" -néven, mentsük el. (bármi adható neki de azt jegyezzük meg, mi a továbbiakban így hivatkozunk majd rá). A képen ez jó látható.
 4. uj_menucsoport_joomlaban_phoca_megoldas

 5. Menjünk bele ebbe az újonnan létrehozott menüpontba, azaz válasszuk a  Menük -> Phoca Galéria Árnyék  menüpontot. Elvileg ez még üres.
 6. Hozzuk itt létre mindazokat a menüpontokat melyeket egy másik menücsoportban szeretnénk majd megjelenítteni ( pl. Főmenüben). Nem kötelező mindegyiket megcsinálni elegendő akkor létrehozni amikor ténylegesen szükség van rá.
  A képen egy olyan menüpontot hozunk létre amely a Phoca Gallerry komponens minden katagóriáját mutatja. Adjuk meg a menü címét és a szokásos adatokat emit egy emnüpont létrehozásánál meg szoktunk adni.
  Phoca_2 Phoca_3
  Természetesen ne feledjük a jobb oldalon található
  • Paraméterek - Alapszintű
  • Paraméterek - Komponens
  • Paraméterek - Rendszer
  lehetőség beállítását sem, mert ez mind érvényes lesz a későbbiekben is.
 7. Lépjünk be annak a menünek a kezelésébe amelybe szeretnénk azt a menüpontot elhelyezni amelyet többnyelvűen szeretnénk majd látni (pl. Főmenü).
 8. Hozzuk létre a menüpontot mint Vagylagos címés válasszuk ki a "Phoca Galéria Árnyék" menücsoportból azt amelyiket szeretnénk. Ennek megfelelően az ebben a menücsoportban megjelenő menü neve már a JoomFisben is rendesen lefordítható és nem ugrik ki a Vezérlőpultra, továbbá megtartja mindazon tulajdonságait a menüpont, mintha közvetlenül a kívánt menüben mint komponensre történő rámutató menüpont lenne.
  Phoca_5
 9. SEF szempontjából, a Joomla beépített keresőbarát URL funkciója az így létrehozott menüpont elérését a "Phoca Galéria Árnyék" menücsoportban létrehozott menüpontok vagylagos címével helyettesíti. Egyéb SEF komponensekkel a kapcsolatát nem vizsgáltuk.


 
...::: :::...
  JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.