Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

Meglévő vagy új domain név hozzárendelése joomlaportal.hu tárhelyhez E-mail
JP-Bookmark

{noad-cr}Amennyiben már rendelkezik domain névvel és csupán csak Joomla tárhelyet szeretne, illetve esetleg már rendelt tőlünk Joomla tárhelyet de domain név nélkül, vagy rendelt domain nevet is és Joomla tárhelyet is, de a Joomla tárhelyéhez további domain neveket szeretne hozzárendelni esetleg teljesen más könyvtárból teljesen más tartalommal, mindezt akár egy olyan domain névvel amit nem a joomlaportal.hu tárhelyen rendelt érdemes tovább olvasnia itt.

 

Ezt a dolgot úgy kell kezelni mint az idegen (nem általunk bejegyzett és karbantartott) domain nevek hozzárendelését egy meglévő főtárhelyhez.

Ennek folyamata -  feltételezvén hogy a főtárhely már véglegesített -, hogy

  1. Jelezze nekünk e-mailben, hogy melyik domain nevet szeretné lekezeltetni a főtárhellyel és a főtárhely melyik könyvtárára mutasson. Célszerű a már meglévő ’www’ könyvtáron kívülre helyezni az új site működését, ha egyéb ok nem indokolja hogy a meglévő főtárhely egy már működő oldalán belül legyen. Minden esetben kérjük authentikációs adatait - utolsó számlasorszám - megküldeni.
  2. Be kell állítani a nem nálunk kezelt domain DNS rekordjában hogy a www illetve egyéb aldomainek hova mutassanak, ez pedig minden esetben a főtárhely.
   1. Az idegen domain név DNS zónafájljában fel kell venni a *.idegendomain.nev. CNAME rekordot és értéknek megadja a főtárhely nevét.
   2. Az idegen domain név  DNS zónájában felveszi A rekordként a jelenlegi főtárhelyének IP címét.  (Ez azért fontos mert az 'A' rekordnak csak IP címet lehet megadni és ha ezt nem teszi akkor csak a www.idegendomain.nev fog weboldalt mutatni és az idegendomain.nev-nél nem jelenik meg weboldal.)
   3. Ha a 2.2 pontban nem tudja megállapítani mi a főtárhelyének IP címe akkor javasoljuk a  http://www.hcidata.info/host2ip.htm weboldal használatát, ahol a „Host Name” szövegmezőbe írja be a jelenlegi főtárhelyét majd a „Find IP Address” gombra kattintva az eredmény a „Details of domainnev” alatt az IP Address sorban található. Esetleg egy egyszerű ping főtárhely is megmutatja a főtárhelyének IP címét. [video magyarázat]
   1. Az idegen domain név lekezelése és használata ( korlátlan számban ) a joomlaportal.hu tárhelyen ez alapján megvalósul és működőképes mindaddig míg a főtárhely díja fizetve van.

 

 
Figyelem!
Levelezés szempontjából viszont, nem áll módunkban az idegen domain név levelezését még alias kezelés szintjén sem megvalósítani. Így más portfóliójában szereplő domain nevek levelezési beállításaival nem áll módunkban foglalkozni.

Idegen domain név aldomainjeit ( a 'www'-n kívűl) nem áll módunkban ingyenesen lekezelni főtárhelyeinken.

Egyébb technikai segítséget nem tudunk nyújtani az idegen domain név beállításával kapcsolatban. Kérjük a DNS zóna beállításával kapcsolatban csak és kizárólag az idegen domain nevet bejegyző cég/szervezet kapcsolatartóit keressék mert DNS szolgáltatást csak az általunk bejegyzett/karbantartott domain nevekhez tudunk biztosítani.

 


A fenti eljárás követendő abban az esetben is ha pl. egy meglévő domain név aldomainjén más tartalmat szeretne a Joomlaportal.hu Joomla tárhellyel rendelkező tárhely előfizető megvalósítani. Ebben az esetben viszont a 2-3. pont elmarad és csak az  1. pontot kell végrehajtani.

Fogalomtár:

idegen domain név = Nem a www.joomlaportal.hu portfóliójában szereplő domain név.


   
  ...::: :::...
    JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

  Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.