Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

.htaccess beállítási lehetőségek a joomlaportal.hu tárhelyein E-mail
JP-Bookmark
htaccess_joomla2A .htaccess használatával a Joomlaportal tárhelyei a tárhely bérlők igényeinek megfelelően, teljesen testre szabhatóak. Tudni kell azonban a .htaccess kezelését és annak szakszerű használatát. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, hogy az alapvető tudást a szakszerű használathoz megszerezzék és a minél kevesebb "Service Unavailable 500 Error" hibajelenség feltünését weboldalunkon megakadályozzuk.
Alapvetően ebben a cikkben a PHP scriptnyelv dokumentációjában található leírásokhoz irányítjuk a kedves olvasót és ez sajnos egyelőre csak angol nyelven érhető el. (Valahogy a PHP dokumentációjának fordítási folyamata abbamaradt.)

Nos, a helyes beállításokhoz javasoljuk a
http://www.php.net/manual/en/configuration.changes.modes.php
http://www.php.net/manual/en/configuration.changes.php
http://www.php.net/manual/en/ini.list.php
oldalak áttanulmányozását. Ebből egyértelműen kitűnik, hogy nem mindegyik direktívát lehet .htaccess-ből átállítani de ha az ott megtehető akkor sem feltétlenül úgy kell alkalmazni ahogyan az a php.ini-ben megtalálható.


Egy példa:

allow_url_fopen -> http://www.php.net/manual/en/filesystem.configuration.php#ini.allow-url-fopen oldalon található meg a leírása és mutatja hogy ez egy boolean típusú változó azaz a "php_value allow_url_fopen = 0"  helytelen azt csak a PHP.ini-ben kell úgy alkalmazni, annak helyes használata "php_flag allow_url_fopen off" módon ad eredményt egyébként hibát generál.
Tovább vizsgálva a leírását ha a PHP verzió kisebb mint 6 akkor ezt csak a PHP_INI_SYSTEM joggal ellátott helyen azaz http://www.php.net/manual/en/configuration.changes.modes.php -nek megfelelően vagy php.ini-ben vagy a szerver konfigurációs helyén lehet megtenni.


Tárhelybérlőink a PHP_INI_SYSTEM jogkörhöz kötött parancsok kivételével bármit tudnak állítani a .htaccess-ben.


Az esetlegesen egyénileg kért (amelyeket csak PHP_INI_SYSTEM jogkörrel lehet végrehajtani) változtatásokat természetesen megtesszük de ez esetlegesen több időbe telhet mivel a kért konfigurációs paramétereket átnézzük, a rendszerünk és a többi felhasználó védelme érdekében. Ennek megfelelően kérjük, hogy indokolt esetben kérjen olyan beállítást.

 
...::: :::...
  JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.