Gyorskérdés

On-line előadás akkor a legjobb ha
 

On-line Bankkártyás fizetést az
Onlinepay joomla - virtuemart komponens CIB vagy OTP bankos fizetéshez
komponense biztosítja

 

Ha tetszik szolgáltatásunk itt lájkolhat :)

Give Us a

JoomlaPortal.hu QR-kód

qr-kod-joomlaportal.hu

Joomla 2.5.4 letölthető
JP-Bookmark

version-25-joomlaportalMegjelent a Joomla 2.5.4 -es verziója.  Ebben a verzióban 157 javítást végeztek el amely a Joomla BugTrackerben lehet nyomonkövetni.

Három új funkció került beépítésre.

Az egyik új funkció amely a  [Globális konfiguráció -> Webhely -> Metaadatok]-ban érhető el és mivel még nincs magyarítás ezért ha magyar nyelvű 2.5.4 verzióra upgradeltünk a COM_CONFIG_FIELD_METAVERSION_LABEL -el jelzi a program vagy angol nyelven "Show Joomla! Version". Tehát ennek a paraméternek az 'Igen'-re állításával megjeleníthetjük a generator META tag-ben a Joomla verziószámát. Alapértelmezésben úgy tűnik a Joomla kiadásért felelős személyek körültekintően jártak el mert a 'Nem' beállítással adták ki ezt a verziót.

Miért célszerű és miért nem célszerű a verzió mutatása a generator META tag-ben?

Elvileg az eredeti ötlet arról szólt, hogy a Google Webmaster Tools szolgáltatása figylemeztetést tudjon küldeni a webmesternek. Ez biznyonyára jó is már aki használja a Webmaster Tools szolgáltatást. Egy elhanyagolt site vagy nem kellőképpen frissített oldal esetében potenciális támadási felület lehet ha megkönnytjük a támadásokat intézőket azzal, hogy elmondjuk milyen verzióval is működik az oldal.

Jelenleg a Joomla legújabb verziószáma a 2.5.4 és értelemszerűen alacsony színtű biztonsági hibákat is javítottak, de vajon egy év múlva milyen biztonsági hibák lesznek fellelhetőek a Joomla aktuális verzióját megelőző verzióiban?

Tehát mi nem javasoljuk a verziószám mutatása opciót 'igen' -re állítani.

A másik két újítás a többnyelvű oldalakon illetve az automatikus JoomlaUpdate funkciójában keresendő és inkább csak a lehetőségek jobb kihasználása érdekében történt.

 

Mint már említésre került két alacsonyprioritású sebezhetőséget is javítottak. Az egyik sebezhetőség a Update Manager-ben található nem megfelelő szűrés okozott eddig XSS azaz Cross(X) Site Scripting sebezhetőséget. A másik pedig egy információ közzétételi sebezhetőség volt amely információkat adott illetve megtekinthetőséget biztosított bizonyos adminisztratív oldalon elérhető információkról.

 

 Azok számára akik végig akarják nézni a 157 apró javítást a kiadási oldalt ajánljuk (angol nyelvű) : Joomla 2.5.4 kiadási oldal

A karbantartási szolgáltatással rendelkezőknek akkor telepítjük a frissítést, ha a magyar nyelvű verzió is biztosítva lesz. Addig is türelmüket kérjük.

 

joomlaportal.hu_logo

JoomlaPortal.hu – Joomla!Tárhely üzletág

 
...::: :::...
  JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely  Kövessen a twitteren - JoomlaPortal.hu - egyszerűen nagyszerű JoomlaTárhely 

Copyright © 2022 * 2 GB -os Joomla tárhely nettó 6000 Ft /év áron, azonnal használó Joomla. *. Minden jog fenntartva.